Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ LIKE

Οι φανατικοί χρήστες των λεγόμενον ''social media'' (ή αλλιώς αθκιασεροί στην καφετέρια με το έναν πόδι πάνω στ' αλλον), μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ και μόνο διαβάζοντας τον τίτλο.  Στην Κύπρο, το πολύ διαδεδομένο facebooκ, έχει οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας μας (ειδικά), σε μια καθημερινή μάχη. Πως να κερδίσουν περισσότερα like. Απο το άνοιγμα των ματιών, με της γαρίλες ακόμα να κρέμονται απο το μάτι, μπαίνουμε, (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα), για να δούμε αν πήρε like, η τελευταία μας δημοσίευση.

Αρκετοί, θέλοντας να κερδίσουν like, χρησιμοποιούν την απλή μέθοδο του χιούμορ. Κάτι αστείο, μια ατάκα, ή ακόμα και ένα ανέκδοτο. Ο άλλος διαβάζοντας το, σκέφτεσαι, θα είναι ευκολότερο να κάνει like. Και για να σιγουρευτείς οτι θα καταλάβουν οτι πρόκειται για κάτι αστείο, συμπληρώνεις στο τέλος της δημοσίευσης σου και το ''χαχαχαχα''. Αν πάλι δεν έχεις χιούμορ, με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, θα βρεις κάτι εύκολα και γρήγορα. Φυσικά εδώ υπάρχει και ο κίνδυνος, στην τελική, απο αστείο, να μεταμορφωθεί σε σαχλαμάρα.

Ακόμα ένας τρόπος για να αποκτήσουμε like, είναι το λεγόμενο ''copy paste''. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, χωρίς ψάξιμο, χωρίς κούραση, χωρίς καν σκέψη. Απλά διαβάζεις την δημοσίευση κάποιου άλλου, και την αντιγράφεις στο δικό σου ''τοίχο'' λες και την σκέφτηκες απο μόνος σου. Εύκολα και γρήγορα. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε. Και εδώ έρχεται και το τραγελαφικό, που ενώ ξέρεις πως αυτό που έγραψες δεν είναι δικό σου, λες ''ευχαριστώ'' όταν σου σχολιάσουν απο κάτω ''είσαι καθηγητής''. Προφανώς ευχαριστείς επειδή το αντέγραψες ωραία. Επίσης να είστε προσεχτικοί. Αν για παράδειγμα είσαι άντρας, και θα αντιγράψεις απο μια γυναίκα, διάβασε το πρώτα. Δεν θα ήθελες να δημοσιεύσεις κάτι που στο τέλος λέει ''σ' αγαπώ πολύ Πάμπο μου''.

Να μην ξεχνάμε και τις φωτογραφίες, που όσο λιγότερα ρούχα φοράς, τόσο περισσότερα θα είναι και τα like σου. Οι κοπέλες, δείχνοντας τις καμπύλες τους, (ήθελα να πώ το στήθος και τον πίσινό τους αλλά άσε) πολεμούν καθημερινά για περισσότερα like. Στο ίδιο καζάνι είναι και οι άνδρες, που μετά τις ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, σφίγγονται ένα βήμα πριν να αεριστούν, για να μας δείξουν τους κοιλιακούς τους. Και μην ακούσω σχόλια τύπου ''το σώμα το κάνω για τον εαυτό μου'', επειδή αν ίσχυε αυτό, δεν θα έβαζες καθημερινά φωτογραφίες με το χέρι γυρισμένο στα πλάγια για να φκεί ο ''ποντικός''. Κάθε κοιλιακός και like, κάθε κάμψη και comment, και ο πόλεμος για like συνεχίζεται.

Τον τελευταίο καιρό φυσικά ξεκίνησε μια άλλη μόδα. Γράφεις απο μόνος σου την γνώμη σου για κάποιο θέμα, που ξέρεις εκ τον προτέρων οτι συμφωνεί το 80% των διαδικτυακών σου φίλων, και ζητάς like αν συμμερίζονται την άποψή σου. Γιατί το άλλο; ''Να κάνουν like οι single'. Λες και δεν είναι αρκετή η μοναξιά μας, θέλουμε και να την μοιραστούμε και με τους υπόλοιπους. 

Τελειώνοντας.. Τα like είναι μια απλή ικανοποίηση ορισμένων λεπτών. Μια αποδοχή, λίγη σημασία, και το στιγμιαίο αίσθημα οτι αρέσουν οι απόψεις σου, και η εμφάνισή σου. Γι αυτό χαλαρώστε. Αν σας άρεσε η δημοσίευση μου αυτή, κάντε μου like. Πως να το κάνουμε, θέλω και εγώ να νιώσω οτι ''αρέσκω''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου