Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ακέλ, Δήσυ και Δήκο, μια σαλάτα δίχως φέτα.

Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα πολιτικά κόμματα, τους πολιτικούς και τις ιδεολογίες τους, και ούτε πρόκειται. Παρατάξεις οι οποίες διχάζουν το κόσμο, τους φέρνουν αντιμέτωπους, και σε τέτοιες δύσκολες εποχές, αυτό είναι η καταστροφή.

Άνθρωποι που εμείς ψηφίσαμε για να μιλούν εκ μέρους μας (βουλευτές), ψηφίζουν νόμους που ούτε καν γνωρίζουν, μόνο και μόνο επειδή τους το έχει πει το κόμμα τους. Άνθρωποι που φορώντας μια γραβάτα, νιώθουν οτι αυτομάτως έχουν κερδίσει και τον σεβασμό μας. Άνθρωποι που οι προσωπικές τους φιλοδοξίες, δεν τους αφήνουν να ασχοληθούν με τον πραγματικό σκοπό που ο κόσμος τους έχει ψηφίσει.

Σε μια εποχή που ο κόσμος στην κυριολεξία πεινά, βλέπουμε τους ένοχους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, αντι να είναι πίσω απο τα σίδερα της φυλακής, να παρελάζουν καθημερινά απο τις τηλεοράσεις μας, πουλώντας μας παραμύθια για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που δεν μπορεί να αλλάξει, όταν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα.

Πως μπορεί κάποιος να με πείσει, οτι ένας πολιτικός που είναι 60 χρονών, με παιδιά και εγγόνια, θα ασχοληθεί με την πατρίδα του, και όχι με το πως να αποκαταστήσει την οικογένεια του. Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργούμε εδώ στην Κύπρο, με την ατιμωρησία που υπάρχει, ο κάθε πολιτικός θα κοιτάξει πως να ''κανονίσει'' πρώτα τους δικούς του, και μετά αν μείνει χρόνος, και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Και εμείς τι κάνουμε γι' αυτό; Βγαίνουμε στους δρόμους για να φωνάξουμε για το κόμμα μας, που στις εκλογές βγήκε πρώτο, λες και με την εκλογή του, θα μου δώσει εμένα επιταγή να πάω να γεμίσω το άδειο μου ψυγείο.

Δεν είναι τυχαίο που τα πολιτικά κόμματα πάντα ήταν αναμεμιγμένα και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, αφού αυτές είναι ένας τρόπος συλλογής ψήφων. Αυτοί κερδίζουν λεφτά και εξουσία με την εκλογή τους, και εμείς κερδίζουμε διχόνοια και μίσος μεταξύ μας στα γήπεδα, σε σημείο που σε περίοδο εκλογών αυτό τους συμφέρει κατα πολύ.

Πόσες φορές σε μια δύσκολη στιγμή που θέλουμε βοήθεια, ψάχνουμε να βρούμε αν ξέρουμε κανένα βουλευτή να μας ''κανονίσει'', κανένα αστυνομικό, που στο τέλος της μέρας το να μας βοηθήσει, είναι και η δουλειά του.
Έφτασα στο συμπέρασμα οτι μερικοί απο τους πολιτικούς μας, το μόνο πράγμα που είναι καλοί, είναι να λεν αστεία για τις ''Πατάτες αντινακτές''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου